Drvo, 8.10.’08

Pravo ispred mene raste jedno staro debelo drvo, a iza njega, kroz par krošnji, nazirem konje i skupštinu. Jutro je u ovom parku neobično mirno.
Očekivao sam sirene, galamu i dosta olova i ugljenika u vazduhu, ali sve što vidim od toga su razuđeni automobili i prazni autobusi. Kao da svi jutros imaju slobodan dan. Samo žena iz gradskog zelenila i par narandžastih devojčica koje dele novine imaju posla. Ostali su zauzeti šetanjem kučića i čitanjem tih novina, na ovom jutarnjem hladnom suncu. Slučajno zamišljam planetu bez toplote, na kojoj sunce više nije žuto već belo i gde se ljudi greju cepanjem atoma a ne drva, dok se svi okreću astronomskim naukama zaboravljajući poljoprivredu.
Prolazi jedan zaneseni, stariji političar, ispeglanog odela i hitrog hoda, koji razgovara sa nekim o pravničkom zakonu, i dok ga pratim pogledom i uočavam njegov neočekivano jeftin telefon, žmirim zbog sunca i prisećam se kratkog letovanja na moru.
Sada je već previše toplo, užurbano i nakrcano ljudima da bi se moglo reći da još uvek traje jutro.

Advertisements

2 comments so far

  1. Luna Morena on

    A nisi primetio preko tvog levog ramena pekara kome kapci umorno stoje zbog silnog hleba koje je „preturio“ preko ruku.. Ili onu gospodju koja je taj isti hleb krenula da kupi sve sa frizurom i belim rukavicama i sesirom.. Nemoj okretati glavu, jer ce i za koji minut iako daleko ali ipak tu negde blzu, na Hramu otkucati pun sat.. i golubovi ce poleteti sa plocnika ka suncu.. U novo jutro 😉

  2. indidkid on

    Lep comment 🙂
    Hvala..


Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s

%d bloggers like this: